Уважаеми родители, ученици, колеги и наши възпитаници,

На 12 май отбелязахме 55 години от основаването на нашето училище. По случай нашия юбилей екипът ни подготви юбилеен вестник и празнично юбилейно видео, което записахме на компактдиск и качихме в You Tube. Споделяме ги с Вас с гордост, трепет и вълнение. Благодарим на всички ученици, че с радост, посвещение и отдаденост се включиха в нашата инициатива по отбелязване на 55-тата ни годишнина! Благодарим и на учителите ни, че сърцато и безкористно вдъхновяваха и напътстваха децата ни! Благодарим и на Вас, родители, че сте неизменни наши партньори в реализиране на общата ни цел – отглеждане, възпитаване и обучаване на здрави и свободни личности с висок морал, обществена отговорност и силен патриотичен дух!    

Във вестника ще намерите обръщения и интервюта с местни знакови обществени фигури в областта на образованието, културата и историята, с изявени наши възпитаници, ученическо творчество по темата, посредством което ще разберете по какъв начин нашите възпитаници възприемат патрона си, институцията училище и родното школо, ще се запознаете с нашите каузи, ще прочетете за нашите спортни успехи, награди от олимпиади, състезания и конкурси, ще се докоснете до училищния ни живот, ще се потопите изцяло в училищна ни атмосфера, ще станете част от нашата училищна общност .

Във видеото ще видите школото ни от птичи поглед, ще се разходите виртуално по коридорите и фоайетата ни, ще влезете в класните ни стаи, ще станете свидетели на това, как децата ни рецитират стихове на бележити възрожденски и съвременни български поети, с които прославят родината ни, възхищават се на красотите й и издигат свободата като основна ценност, пеят, танцуват, представят съчиненията си по темата.

Приятно четене и гледане! Нека всички ние бъдем достойни синове и дъщери на патрона си, нека помним и предаваме заветите му на идните поколения, нека следваме неотклонно девиза на нашето училище „Създаваме заедно бъдещето днес!“. Честит празник на всички!   

Ръководството на ОУ „Тома Кърджиев“ – град Русе 

 

Патронен празник - видео

Вестник